Elnökségi ülés

Időpont
2021 01. 19. 10h
Helyszín
online

A MÖTE elnöksége 2021. január 19-én online ülést tartott. Hornung Erzsébet elnök a következő napirendi pontok megvitatását javasolta, melyeket külön-külön megvitattunk:

1.         Felvételi kérelmek

Az Elnökség mindhárom jelentkező felvételi kérelmét egyhangúlag támogatja, Lakatos Tamás, Tinya Flóra, Szitár Katalin ezzel felvételt nyert a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesületébe

2. A 12. Magyar Ökológus Kongresszus MÖK szervezésesének áttekintése

A konferencia szervezőbizottságának társelnökei Ódor Péter és Botta-Dukát Zoltán a MÖTE alelnökei. Az Elnökség tagjainak egybehangzó vélemény szerint a rendezvény lebonyolításra a legalkalmasabb helyszín az Apor Vilmos főiskola Vácott, ahol megfelelő méretű előadótermek és minden ehhez kapcsolódó infrastruktúra rendelkezésre áll. A rendezvény időpontjának 2021.augusztus 24-26. jelölték meg, részvételi díj a nem MÖTE tagok számára 16000 forint, a MÖTE tagok számára 13000, támogatói részvételi díj 20000 forint, valamint a MÖTE felajánl 10 darab kedvezményes regisztrációs díjat (8000 forint), melyek odaítéléséről az Elnökség dönt. A regisztráció a MÖTE honlapján keresztül történik majd, egy erre a célra létrehozott oldal segítségével. Szekcióülések három párhuzamos szekcióban zajlanak, a poszterek a tematikus szekciókhoz csatlakoznak, 3 dia-3 perc bemutatással. Szekcióelőadások 15 perc (12 előadás + 3 vita) időtartamúak.

3.         Csatlakozás az EU Biodiverzitás Partnerség stratégiájához

Az Elnökség tagjai megegyeztek, hogy a MÖTE részt vesz a nemzetközi, EU Biodiverzitás Partnerség stratégiájáról folyó konzultációban. Az Elnökség felkérte Botta-Dukát Zoltánt az online adatlap kitöltésére.